ayat

welcome to my blog ! :) hai , kalau nak tengok , tengok lha , kalau taknak pown takpe , tak kesa , ezn production
hye ! semoge gembire k ! komen larh skalie . :).

Tuesday, 29 May 2012

KAWAN KUE ~

assalamualaikum ! hari nie aku nak citer pasai . kawan lame aku . skunk dieorg dah pndah . aku rndu doe at diorang . erm .. ==' knpe lahh korang pndh . :(  nisa pndh sungai abong . pina pndh maahad . alin pndh study . hamid pndh prt bunge . shot pndh bkit gmbir . mantep pndh pekan baru . josh pndh perintis .samad pndh bkt kepong . erm . ramai kan . korang . meh r datang BM ! kiteorg menunggu kehadiran korang lah . HEHE :) x rndu kteorg kew ?? erm . smpai ati . haha , touch lakh ! haha ! tape lha . mybe allah ade rancngan yg lebih bek kowt tok korang . humph . yg aku mntk . tolong jgn lupekan kiteorg ehh ? kat sane jge diri bek bek . blajo bebetowl . jgn nk crik pasngan idop jewk . hakhak ! *winkwink ~ jgn jdik cam aku k ? hehe dan doakan kiteorg at sini berjaye dunia akhirat . amin ~ hehe ! ingat kenangan kite bersame dulu . hehe ! gado-gado , kejo-kejo ! hehe . lawak ekk kalau ingat balek . hoho :) rindu lha ! agi agi yg kelas ngan aku . hehe ! siked siked mrajok . pas uh gadowh . hehe ! samad n mantep r sllu crik pasal . hehe ! ingat agi , yg mantep tido uh . HAHAha :)) aduih! sies . rse cam nk balekkan jea zaman dulu . huh ~ erm . kuor jugak kang air mate aku nihh . huaaaaaa!! haha ! tngok r pic kite uh . 


*nur khairunnisa ishak dan nadia jasmani mase form 1 * comel ! :))

*afrina abdul razak ! alolo~ bru bngon yewk . time form 1 *

*time nak gi man chelet ! niesak :)) hehe *


*budak kelas IS ngan cikgu hisyam , rindu *

*shott ! hehe , time lawatan form3 * erm :'(

*budak kelas IK <3 hehe , men belon sesame , huh~ *


*hari koprasi . huh~ sedappnye . syg korang*

*hehe . lawatan time form 2 ! hehe . comely :) sllu ingt korang*

*farahhanom dan khairunisa * best frend 4 ever !

*HAHA ! lawak seyh , asyraf samad dan addeen aiman *


*dak dak laki 10gent . hehe sllu ingt korang *

aku akan sentiase ingt korang . walaupon kite gadoh camne un , aku tetap sayang korang ! ingat uh . kalau bleyh aku x nak pndh dari sek nieyh . nak sentiase bersame ngan korang . same same hadapi cabran n dugaan dlm plajaran . same same blajo . erm . tpie setiap pertemuan mmg dh ditakdirkan ade perpisahan . so . terpakse gak lha kan . huh~ korang jgn prnh lupekan kenangan kite eh ? tolong k ? dan jgn lupe doakan aku at sini sentiase dlm keadaan bek . doa aku sentiase mengiringi korang . insyaallah ! kalau dipanjangkan umur kite leyh jumpe agi . huh ~ akhir kate . semoge sentiase dlm keadaan bek dan ceria selalu . amin ! aku sayang korang 10GENERATION SMKBM !~ *wish you luck! :) <3




Friday, 4 May 2012

berubah ,

 assalam :)) hehe , korang , akue skunk nga cube tok berubah , aku tahu selame nieyh aku mmg salah , aku mintax maaf eyh ?? aku tak tahu apee yang aku buad , dan aku harap gak , korang sume maaf kan die , k ? sume nieyh aku yang sala , die tak sala , mybe die terpakse ikot sbb nak jage aty aku kod , HAHA ! aku terime , aku mmg salah , fine ='= , maaf kan kiteorang au ? dan , aku nieyh cume manusia biase , aku tak alim mane pon , aku cume nak jage aurat jea ,, tak alim pon , jgn pikir aku alim tau , aku tak suke korang anggap aku cam uh , haha , tak tahu lha nape , tettttt ! :) , harap korang paham ea ? timas gak sbb cube tok ubah perangai aku balek mcm dulu , hehe , ! syang kowang , muahh cked , ! <3 ,  ade sorang kawan aku nieyh swoh aku jujor at depan korang , tpie aku tak brani nak ckp , malu# aku ckp at sini jea lha ea , jujur lha , aku memang sayang die , dan aku akan cube tok kawal perasaan nieyh , aku akn cube tok kurangkan jumpe die , aku akan cube wat apee yang korang nak ? sbbnye aku tak leh wat sesuatu tu atas kehendak aku sendiri , takot ape yang aku nak wat tu salah , so , aku cube ikot korang k ? thanks agie skali , :) , die pon , klau korang betol betol kenal die , die same jex cam lakie laen , cume ade laen cket lha , aku tax tahu nak terangkan camne , HAHA ! ntah lha , agie satu , die pon bkn rpat cngt ngan dak2 pompuan , akk2 yg kenal die pon ckp yg die tuh sombong , tak , sebenarnye die tak sombong , cube korang tego die dulu , die mesti akan layan , cume klau orang uh die tak kenal , mmg lha die tak layan , haha , korang tahu kan , yg pcal nangez uh mmg salah tafsir kan ? klau nak tahu citer yg betol nye tnye lha meot , aku dah gi twu die , haha , mase citer salah uh tersebar , aku tak kuat nak betol kan , mmg dlm proses nak gi tahu citer sebenar , sorie ! ok lha , tuh jex kowt yg aku nak ckp , sbbnye lowm solat isya' nieyh , ishh3 ! k dha , assalam , jage diri , jage solat , ! take care about yourself , doakan aku ! :)
HAHA ! sje jex , amin~ insyaALLAH ,



 kene tahu tau ? kahkah#



Saturday, 28 April 2012

i don't know why ??

assalamualaikum :) hye , haha !~ herm , esok dh nak lek hostel , kejap jee.. selama 3 mgu tak blex , ya allah ! terseksa giler , herm , tak suke cngt laa dok ostel lelame , klau 2 mgu tuh oke lha , haha ! mgu nieyh , akk n abg akue rmai yg blex , tpie aku malas nak keluor bilik , nanty jewk lha , herm , mud tak bape baek lha , i don't know why ?? huh~ aku tak naaak balek asrama ,,,,!! dah lha nak exam ekk , giler lha , aku nak bce buku pon tak de mud sebab anak sadere aku rmai lha , abez aku kne kacau , kejap2 brg aku ilang , diorang amek , perh ! sabo jewp , so , nty jewk lha bace , haha ! aku tak caye dah nak exam , kaler lha , aishh , ari rabu aritu kawad NGO kat ledang , prasaan nyirap at DATO' tak HILANG agie nieyh , mcam .. si....akk !! hah ? free kene maki , nyirap kod , k fine , klau mmg die yg ptot mnang , mybe tk de rezeki ataupun mybe ade hikmah laen , alhamdulillah lha dpt 6ber dua ! tpie aku kesian tngok abg azmir , yg dh penat lelah ajo , herm , cian kod at dye , harapan dye beso kod , kdg2 aku jelez gak tngok jurulatih sk sungai abong , sbb KRS diorang dpt 6be satu kn , aku pham prasaan abg azmir cmne , die pon nak gak jdik cam uh , tpie tuh lha , dh takde rezeki , nk wat camne , die sanggup siasat , sbb pengakap pon kne gak cam ppi , (^_^) , tak thu lha nak watpe agie dah , huh~ aku tetap sedih :( , ya allah ! herm , nak sangat kan 6be satu tuh , amek DATO' , amek , makan telan , ! tuh kan yg ko nak sangat sangat , akue bgie , haih , nyirap lakh , dah lha , malas nak citer pcal kola uh , alhamdulillah , syukur ! taon dpan ade , insyaallah dpat , amin !! ,, dah lha , nak cau dulu , ! dha , assalam :)

Saturday, 31 March 2012

## ntah lee~##

aihh ~ aku tak tahu la nak ckp ape..
dah lame seyh aku tak update blog nieyh ,
dh bersarang dh kowt ! :'(
aku tak tahu laa nak citer apee....
erm , erm , erm !
hah~ akk aku kan ,
bgi aku adiah pendrive ,
sempene result pmr aku ,
padehal x dew lahh bagos kan ,
haha ! 8GB !~
x beso mane pown , hehe !
alhamdulillah !
aritu pkse tok bulan 3 ,
huh~ 
ade 2 fail kowt ,
add math ngan arab ,
add math 32 , arab 35 !
haha !
A pon 2 ...
math mod , A - 70 je..
bm , A , 89 ,
hehe ! agie ?? nak citer pe ekk ......
mcm dh tk de pape je ,
pape lahh ,
yg pnting aku dh update mggu nieyh ,
hehe , k lahh , nak cau dulu ,
dha ! assalam ! :)


*huhu , c0meyh tak pic nieyh ? haha!
sje jewp.....
kehkeh ! :)

Wednesday, 14 March 2012

******* lara lagie*******

hanya sampai disini saja ,
kisah cinta kita berdua ,
tiada daya selamanya ,
terhenti disini ,

biarku pujok hati ini ,
merawat rindu ku sendiri ,
setelah aku kau lukai ,
sedangkan kau tahu ,

 *---> kasih aku hanyalah untuk mu ,
tiada lain dalam diriku ,
tak kan berubah 
walau dipisah laut biru ,

cinta aku hanyalah untukmu ,
tak pernah goyah ,
tak pernah jemu ,
takkan terpadam ,
dalam hatiku ,
ia milikmu , percayalahh !

mungkin sudah suratan kita ,
terpisah sebegini saja ,
pasti di suatu hari nanti ,
ku jejak bahgia ,











Monday, 12 March 2012

-----> life <------

hidup nieyh mmg bnyk dugaan kan ? 
kan3 ?
mmg bnyak larh ,
tk kesa lahh dari segi ape pon ,
hehe , tpie kite kne ingat !
setiap dugaan pasti ade hikmah !
n allah s.w.t gak ,
x pernah uji hamba nya 
 lebih dari kemampuan hambanya itu sndiri ,
kite kne pikir ,
semakin bnyk dugaan allah bagi ,
semakin sayang lahh allah dekat kite :)
betul tk ? haha ,!!!
dah mcm wat hipotises dah , haha !
aku kdg2 pon klau dh tk tahan ,
mule r kuo segale maki-2 yg tersimpan uh ,
hehe , tpie aku slalu klau dh terlpas maki ,
aku akn istigfar ,
bkn nak ckp aku nie bek , tpie ,
aku cube tok tk nak maki org ,
sbb , mmg tk dew gune maki org nieyh ,
makin + dose , n tk dpt pape pon klau maki un ,
lebih baek diam drpde bercakap ,
hehe , :D
agie satu , aku klau dah tk tahan cngt ,
aku akn nanges , haha ! :'(
aku biase lepaz dngn care nanges ,
kdg-2 puas , kdg-2 tk gak ,!
haha , lagu nieyh sllu aku nanyi klau aku ade masalah,!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hidup sementara , akhirat jua tempat yg abadi ,        
andainya kau diuji , usah lupa ,
ada hikmah yg menanti ,
di mana kepayahan , disitu kesenangan ,
itu lahh jnji tuhan pada insan !
dimana kepayahan , disitu kesenangan ,
itu lahh jnji tuhan pada insan !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

huhu , k lha ! 2 jewk kowt yg aku nak kongsi arinie ,
ingat !! biar apew org nak cakap pacal kite ,
wat dek jew keyh ,,
melainkan 2 mmg dah salah kite , :)
haha , k lah nak stop dulu ,
dh ! wasalam !

Sunday, 11 March 2012

~ BP mAll ~

arinie aku gi bp mall ,
haha , banyyyaakkk aku beli barang , 
kihkih , :)
memule ingatkan nak beli jam tngan ,
jap agie duet dh abez da ,
haha , tpie tibe-tibe aku selok 
at dlm poket aku tuhh ,
ade agie 10 rnggt , 
hah ? peluang keemasan uh ,
so aku beli r jam ,
x dek r 10 rnggt , duet yg x cukop uh ,
aku mntx akk aku blnje r , 
ape agie , haha 
ape gune ade akak rmai kan ,
ceh , siak je ayat aku kan :D 
hehe , tpie , best r dapat jam tngan bru , !!
warne itam , pkir nak beli wane putih ,
tpie yg putih sume bebiase jewp larh ,
so beli r itam , haha ! 
aku mmg suke r beli jam tngan ,
sng citer , suke kumpol jam r , hehe ,
jam tngan jew , jam dinding tak pons !
haha ! :) :) :)
k lha , tuhh je kowt yg aku nak cter ,
t klau aku ade cter agie , 
aku share ea . sharing is caring (^_^)
hehe , dhhaa ! assalam ! :)
salam syg darie akuh !